DJI Zenmuse X7 Body Only (Lens Excluded) DroneLand Verhuur

1 dag  71,00
Excl. BTW

Omschrijving

De DJI Zenmuse X7 is ontworpen om de hoogste kwaliteit beelden te maken. De Zenmuse X7 heeft een Super 35mm sensor voor het opnemen van beelden en behaalt een videoresolutie van 6K30fps in CinemaDNG RAW en 5.2K 30fps in Apple ProRes. Deze hoge resolutie zorgt er niet alleen voor dat je heel veel details kan vastleggen, maar biedt ook de mogelijkheid om je beeld te reframen. Het 14 stops dynamisch bereik verbetert grading flexibility door het behoud van detail in schaduwen en gehighlighte gebieden.

De Zenmuse X7 heeft een ISO bereik van 100~25600, waardoor je in een groot aantal verschillende verlichtingssituaties kan filmen. Ook komt de DJI Zenmuse X7 samen met het nieuwe DJI Cinema Colour System. Dit systeem bestaat uit twee onderdelen: Log Curve, voor uitgebreid dynamisch bereik, en de D-Gamut RGB Colour Space, waarmee je kleurinformatie kan opslaan. De Zenmuse X7 heeft eindeloze mogelijkheden, waarmee cinematografen en fotografen beelden kunnen creëren die voorheen niet mogelijk waren.

DJI biedt hiernaast ook vier verschillende soorten lenzen aan die speciaal zijn ontworpen voor het DL-montage systeem. Het bereik van de brandpuntsafstand van deze lenzen varieert tussen 16-50mm. Deze nieuwe DL lenzen zijn gemaakt van carbon fiber, waardoor ze sterk en licht van gewicht zijn. Deze lenzen zijn los bij te huren.

Perfectie in specificaties

De Zenmuse X7 gebruikt een Super 35 Sensor die RAW-uitvoer in 6K/30 fps en 3.9K/59.94 fps ondersteunt. De grootte van de pixels is een indrukwekkende 3.91 μm (micrometer). Tijdens het maken van beelden is de diagonale lengte van de sensor 26.6mm. De Zenmuse X7 is gevoeliger voor licht door de grote sensor die beschikt over een 14 stops dynamisch bereik. Dit is veel groter dan de 12.8 stops van de Zenmuse X5S.

Ook heeft DJI de signaal-ruisverhouding (S/R) en het toonbereik verbeterd. Voor de Zenmuse X7 is de signaal-ruisverhouding nu 46dB – 8 dB hoger dan de Zenmuse X5S – en is het toonbereik 9.41 bits.

De DJI DL-Mount; het eerste lensmontage systeem voor in de lucht

DJI maakt gebruik van de recent ontwikkelde FSI-Cu technologie en een dunnere interconnectie in de Zenmuse X7 sensor. Dit zorgt voor een lichtgevoeligere lens, doordat het licht nu de sensor kan bereiken door een grotere invalshoek. Op zijn beurt zorgt dit ervoor dat je een kleinere en compacte lens kan gebruiken, terwijl de beeldkwaliteit behouden blijft en je een kleinere brandpuntsafstand hebt. Deze afstand is nu 16.84 mm, ongeveer 1/3 van een PL-Mount.

Een compacte DL-Mount betekent een lichtere mount. De Zenmuse X7 weegt 630g inclusief lens en 449 g zonder. 

Haal alles uit je camera

Samen met de introductie van de Zenmuse X7, heeft DJI ook het CineCore beeldverwerkingssysteem van de Inspire 2 geüpdatet naar CineCore 2.1. CineCore is nu in staat om beelden op te nemen in 14-bit 6K/30fps in CinemaDNG en 5.2k/30fps in Apple ProRes. Dit geeft je nog meer opties in je nabewerking. Daarnaast is CineCore 2.1 voorzien van een gloednieuw EI-mode. EI maakt het eenvoudig om verschillende camera’s op elkaar af te stellen. Dit wordt vaak gebruikt voor Tv-series, reclames, documentaires en films. Tevens zorgt EI ervoor dat de Zenmuse X7 op verschillende gevoeligheidsniveaus beeld kan opnemen in hoge kwaliteit. Ook de beeldartefacten zijn verminderd.

Tot slot heeft CineCore 2.1 nu ook een nieuw kleuren systeem. Dit zorgt voor meer flexibiliteit in de nabewerking. De DJI Zenmuse X7 ondersteunt ook Apple ProRes RAW Support. De ProRes RAW zorgt ervoor dat de beeldkwaliteit behouden blijft, terwijl de bestandsgrootte klein kan blijven. 

DJI Cinema Colour System; meer mogelijkheden voor nabewerking

DJI introduceert een gloednieuw systeem dat ruimte biedt voor meer mogelijkheden in de nabewerking; het DJI Cinema Color System. Dit nieuwe systeem ontgrendelt een breed scala aan nieuwe mogelijkheden. Het DJI Cinema Color systeem bestaat uit een nieuwe D-log-curve en een D-Gamut RGB-kleurspectrum. De D-Log kan 15 stops van dynamisch bereik coderen - twee stops hoger dan de X5S. Zelfs in situaties waarin het licht slecht is, behoudt de Zenmuse X7 de details in schaduwen en highlights.

De D-Gamut heeft betrekking op het gehele DCI-P3 kleurspectrum, dat vaak gebruikt wordt in filmbewerking. Het biedt nu een grotere groene kleurdekking, dat zorgt voor een betere groene gradatie in beelden. Bovendien biedt het ook geoptimaliseerde aanpassingen aan huidtinten aan. Dit wordt gedaan door de huidtinten te verplaatsen naar hun meest geschikte chromaticiteit en door 3D-LUT in kleurclassificatie toe te passen. D-Gamut maakt handmatige kleurclassificatie ook mogelijk, waardoor voorkomen wordt dat de huidtinten geel worden zonder het gebruik van kleurbeheer of 3D-LUT. 

Je hebt de volgende mogelijkheden:

  • Uitgebreid Dynamisch bereik: Je hebt nu toegang tot een groter dynamisch bereik onder gelijksoortige instellingen.
  • Natural Highlight Roll Off: Wanneer de helderheid van een beeld wordt aangepast tijdens de kleurclassificatie, zullen de kleuren tegelijkertijd vervagen met de helderheid.
  • Gebalanceerde kleuren: Het is nu makkelijker om kleuren te beoordelen. De verzadiging van R / G / B kleur is nu zorgvuldig gebalanceerd.
  • Zachte huidtinten: DJI Cinema Color systeem registreert nu zachtere huidtinten die voor meer vrijheid in de nabewerking zorgen.

Extra Productopties