DJI Matrice 300 RTK DroneLand Verhuur

189,00

1 dag 

Excl. BTW

Producteigenschappen

Geschikt voor Specific
Ja

Omschrijving

DJI brengt een nieuwe drone uit, namelijk de DJI Matrice 300 RTK. Deze nieuwe drone heeft een maximale vliegtijd van 55 minuten, dit is dus verhoogd met 140% ten opzichte van zijn voorgangers. De effectieve vliegtijd van de Matrice 300 in combinatie met de H20T is 36 minuten. Bij het ontwikkelen van de Matrice 300 RTK heeft DJI vooral geïnvesteerd in het verbeteren van de veiligheid en de beveiliging van de drone.  

Dual control & dual battery

Door de geavanceerde dual control functie kunnen beide operators met 1 klik de controle over de drone en het laadvermogen krijgen, dit creëert nieuwe mogelijkheden voor missies en vergroot de flexibiliteit tijdens het vliegen. Hierdoor kun je dus niet alleen met een 2de remote de payloads bedienen, maar ook de volledige besturing overgeven van de ene naar de andere remote. Daarnaast maken de remotes enkel verbinding met de drone en niet onderling, waardoor dit dus ook met 2 piloten ver uit elkaar kan worden overgegeven. De controle over het toestel kan ook worden vergrendeld op 1 remote om de vliegveiligheid te vergroten. Door de dubbele batterij, kan de drone in het geval dat één batterij uitvalt, toch nog veilig naar huis terugkeren.

Detectie

De Matrice 300 bevat aan de 6 zijden van het toestel Visual en TOF sensoren, met deze sensoren heb je een detectiebereik tot wel 40 meter. Daarnaast bevat het toestel extra verlichting aan de boven- en onderkant en heeft hij speciale bakens aan de onderkant om botsingen tegen te gaan. Het toestel is ook nog beschermd tegen water spetters en vuil.

UAV Health Management System

Nieuw in de Matrice 300 is een special Health Management Systeem. Met het UAV Health Management System kan het volgende beheerd worden:

 • Bewaking van de gezondheidsstatus: Hiermee bepaal je snel de status van elke module in de drone en of deze nog goed functioneerd. 
 • Vluchtgegevensbeheer: registreert de gegevens van het toestel, de totale vluchtduur, de totale vluchttijden en de totale vluchtafstand en geeft eventueel onderhoudssuggesties.
 • Beheer van vluchtlogboeken: exporteer gemakkelijk logboeken van het toestel of de remote controller voor een analyse na de vlucht
 • Firmwarebeheer: beheer firmwareversies van het toestel en de accessoires.
 • Foutrecords en richtlijnen voor probleemoplossing: bekijk waarschuwingen en / of meldingsgeschiedenis en krijg toegang tot handleidingen voor de juiste oplossing van het probleem. 

Take-off gewicht en laadvermogen

Het maximale startgewicht van de Matrice 300 is 9 kg, daarnaast heeft de drone een laadvermogen tot wel 2,7 kilo.  Het toestel beschikt daarnaast ook over triple gimbal ondersteuning en meerdere payload-configuraties. 

Veiligheid

Mocht er een noodlanding gemaakt moeten worden, bijvoorbeeld in het geval van een storing van een motor, dan kan de controle over de drone behouden worden door slechts 3 propellers. Door de extra brede FPV kun je goed de omgeving in de gaten houden. Daarnaast verbetert de ADS-B-receiver de veiligheid in het luchtruim, doordat die de operator real time informatie verschaft over vliegtuigen en helikopters met een ADS-B transponder in een straal van 20 km. 

Smart pin & track

 • PinPoint: Met de PinPoint functie kan je bepaalde objecten vast pinnen. Dit kan je doen door snel een PinPoint te maken met de laser range finder of op de kaart. Je kan vervolgens dan de PinPoint en de afstand in real time bekijken. Je kan ook de exacte locatie en zelfs de coördinaten van de PinPoint bekijken op de kaart.
 • Smart Track: De gimbal kan automatisch een gekozen object, zoals mensen, voertuigen en boten detecteren en volgen. De Autozoom functie zorgt ervoor dat het object mooi gecentreerd in beeld blijft, waardoor je het object duidelijk kan blijven volgen. Daarnaast wordt ook de positie van het object in real time op de kaart weergegeven.
 • Location sharing: Als de functie PinPoint of Smart Track ingeschakeld is, kan de locatie van het object ook gelijk gedeeld worden met een tweede operator of indien nodig met grondteams via DJI FlightHub.

Smart inspection:

 • Waypoint 2.0: dit is de nieuwe waypoint functie.
 • Live Mission Recording: Dit is een snelle en gemakkelijke manier om geautomatiseerde vluchtmissies te creëren.
 • AI-Spot check: deze functie verbetert de nauwkeurigheid van de geautomatiseerde inspecties.

OcuSync Enterprise Transmission System

De Matrice 300 heeft een maximal zendbereik van 15 km en beschikt over een 1080p-HD beeldoverdracht. Daarnaast beschikt het toestel ook over triple videokanaal ondersteuning. Hierdoor is het mogelijk om 3 simultane videostreams(bijvoorbeeld de FPV camera en 2 payloads) op de remote te ontvangen en daar tussen te wisselen.

Specificaties:

 • Diagonale lengte: 895 mm
 • Gewicht: 6,3 kg
 • Maximale vliegtijd: 55 minuten
 • Maximale snelheid: 23m/s
 • Operating temperatuur: -20 tot 50 graden