DJI Mavic 2 Enterprise Dual Universal Edition DroneLand Verhuur

75,00

1 dag 

Excl. BTW

DJI Mavic 2 Enterprise Dual Universal Edition
>
 • DJI Mavic 2 Enterprise Dual Universal Edition
 • DJI Mavic 2 Enterprise Dual Universal Edition
 • DJI Mavic 2 Enterprise Dual Universal Edition
<

Producteigenschappen

Geschikt voor ROC-Light
Ja
Geschikt voor volledig ROC
Nee

Omschrijving

De DJI Mavic 2 Enterprise Dual lijkt op de DJI Mavic 2 Enterprise Zoom, de toestellen zijn ook grotendeels hetzelfde. Daarentegen zit het verschil in de camera & gimbal van de toestellen, verder zijn beide toestellen namelijk identiek. De DJI Mavic 2 Enterprise Dual is namelijk voorzien van 2 camera’s naast elkaar, een 4K kleuren camera en een warmtebeeld camera. De warmtebeeldcamera zorgt ervoor dat deze drone onder andere erg geschikt is om in te zetten bij inspecties en Search and Rescue(SAR). Dit toestel kan gemakkelijk relatieve temperaturen meten en deze foto’s opslaan voor analyses achteraf. De twee camera’s zitten samen geïntegreerd aan de voorkant van de drone in dezelfde gimbal, hierdoor kunnen beide camera’s tegelijkertijd gebruikt worden.

Dit toestel gebruikt DJI's FOC motoren gecombineerd met efficiënte propellors, om te zorgen voor een stille en efficiënte vlucht. Hierdoor kan er ook een topsnelheid van 72 km/u bereikt worden en heeft dit toestel een vliegtijd van 31 minuten. Daarnaast is de DJI Mavic 2 Enterprise Dual ook geschikt om mee te vliegen tijdens koude omstandigheden. In de accu bevindt zich namelijk een verwarmingselement, waardoor de accu tegen temperaturen tot -10 graden bestand is.

Daarnaast beschikt deze drone, op de Airsense ontvanger na, over dezelfde sensoren als de DJI Mavic 2 Zoom. De DJI Mavic 2 Enterprise Dual heeft 8 optische en 2 infrarood sensoren, voor rondom obstakel detectie. Door deze sensoren beschikt deze drone ook over Advanced Pilot Assistance System (APAS), waarmee de drone zelfstanding objecten kan ontwijken.

Krachtige en Compacte Thermische Camera 

De DJI Mavic 2 Enterprise Dual beschikt over een 3-assige gimbal, voorzien van een 4k camera sensor voor kleurenbeeld, en een FLIR sensor voor thermische data. De combinatie van deze twee camera’s zorgt ervoor dat dit toestel zowel overdag als ’s nachts ingezet kan worden en tijdens omstandigheden waar bijvoorbeeld veel rook of mist aanwezig is. Je kan schakelen tussen verschillende display standen in de DJI Pilot app om de data van beide camera's weer te geven:

 • Flir MSX: Deze stand combineert het beeld van de warmtebeeld en de kleuren camera, en mixed deze samen tot 1 beeld. Dit zorgt ervoor dat je de temperatuur data van de warmtebeeld camera, met het contrast van de kleuren camera ziet. Hierdoor zie je veel details in 1 beeld (welke je met alleen de warmtebeeld camera niet zou zien).
 • Spot Meter: Met deze stand kun je op een bepaalde plek in het beeld de temperatuur meten, om bijvoorbeeld snel te kunnen zien of iets oververhit is.
 • Isotherm: Met de laatste stand kan de piloot instellen dat er een bepaalde temperatuur range moet worden weergeven met een gekozen kleurpalette. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk de range op de lichaamstemperatuur van mensen te zetten, zodat deze makkelijk identificeerbaar zijn. 

De DJI Mavic 2 Enterprise Dual is erg geschikt om in te zetten voor verschillende doeleinden, doordat de beelden en de gewenste data makkelijk te personaliseren zijn.

Uitbreidingspoort accessoires

De DJI Mavic 2 Enterprise Dual beschikt over een uitbreidingspoort aan de bovenkant van het toestel. Hierop kunnen verschillende accessoires gemonteerd worden, die vervolgens weer bedient kunnen worden via de flight app. Deze verschillende modules krijg je erbij bij het huren van deze drone. Door deze nieuwe accessoires ontstaan er nieuwe mogelijkheden en daarmee is de Mavic 2 Enterprise Dual een volwaardige en configurabele drone. De accessoires die beschikbaar zijn en die je erbij krijgt zijn:

 • M2E Spotlight: De Spotlight is een schijnwerper met 2 felle LED's, welke gezamenlijk een helderheid van maar liefst 2400 lumens hebben. Deze Spotlight is ideaal voor het belichten van donkere onderwerpen, of voor het uitvoeren van bijvoorbeeld reddingsoperaties in het donker.
 • M2E Speaker: De Speaker is een luidspreker met een volume van maar liefst 100 decibel, waarmee je tot 10 eigen spraakberichten kunt afspelen. Hiermee is het heel makkelijk om terwijl de drone een eind weg is op afstand te communiceren met mensen op de grond.
 • M2E Beacon: De Beacon is een felle flitser (strobe) welke volledig voldoet aan de FAA Night Waiver Standards. Het flitslicht van de Beacon is tot op 5 km afstand zichtbaar. Hiermee wordt het uitvoeren van vluchten in de schemer of het donker een stuk veiliger, omdat het toestel goed zichtbaar is voor anderen.

Dataveiligheidsfuncties

De DJI Mavic 2 Enterprise Dual beschikt ook over een aantal nieuwe functies die de integriteit van alle data tijdens gevoelige missies waarborgt. Deze drone beschikt namelijk over een intern geheugen van 24GB, dat beveiligd kan worden met een wachtwoord. Hierdoor kan niemand zomaar bij alle opgeslagen data. Mocht de wachtwoord vergrendeling ingeschakeld zijn, zal de gebruiker het wachtwoord moeten invoeren bij één van de volgende acties:

 • Activeren van het toestel;
 • Linken aan een remote controller;
 • Toegang tot het ingebouwde geheugen en de daarop opgeslagen data.

Dit zorgt voor een beveiligde toegang tot de data en ook voor het beschermen van de data mocht het toestel fysiek in de verkeerde handen vallen.

Verder beschikt het toestel over een nieuwe GPS Time Stapping functie, welke de tijd, datum en locatie van elk opgeslagen beeld encrypt in de foto. Dit zorgt voor zekerheid over welke foto of video waar en op welk moment is gemaakt, wat het gebruik voor kritische inspecties of als bewijsmateriaal vergemakkelijkt.

Als laatste datafunctie is er de Local Data Mode toegevoegd. Als deze functie wordt geactiveerd, wordt alle eventuele communicatie met het internet onderbroken, waardoor er geen enkele data wordt verzonden of ontvangen via internet. Dit zorgt voor extra veiligheid bij het gebruik tijdens gevoelige operaties.

DJI Airsense

In de Mavic 2 Enterprise Dual zit ook DJI Airsense ingebouwd. De DJI Airsense bestaat uit een in het toestel ingebouwde ADS-B ontvanger, welke de ADS-B signalen van vliegtuigen met een ADS-B Transponder kan ontvangen. Deze signalen worden vervolgens doorgestuurd naar de afstandsbediening. Op je afstandsbediening kan je dan vervolgens op de kaart in de app de vliegtuigen (waarvan een signaal wordt ontvangen) zien bewegen. Daarnaast geeft DJI Airsense een waarschuwing op het moment dat een van deze vliegtuigen te dichtbij komt, zodat je op tijd kunt uitwijken. Dit zorgt voor extra veiligheid bij het gebruik in druk luchtruim.